Страната ни е наредена сред 30-те най-евтини туристически дестинации за догодина

България попада в списъка с препоръчваните от сп. "Форбс" 30 най-евтини туристически дестинации за 2017 г. Той е съставен от 14 експерти, които са се специализирали в търсене на най-достъпните оферти.

Страната ни е сред фаворитите на Джаки Наурс от сайта за икономичния пътешественик The Budget Minded Traveler. Другото й предложение е Португалия, а останалите европейски дестинации са остров Крит и Гърция като цяло, Барселона, Албания и Грузия.

Виж още: Португалия в 14 любопитни факта

Тя се аргументира, че целият Балкански полуостров е отлична възможност за финансово изгодна екскурзия, а конкретната й препоръка е обиколката му да започне от България.

"От провинцията, където се произвежда вино, до заснежените планински върхове и Черноморието - това са приключения, които всеки може да си позволи, независимо с какъв бюджет разполага. За пет долара може да направите винен тур с множество дегустации плюс хляб и сирене (посетете "Вила Мелник"), да се разходите през прочутите пясъчни пирамиди, а след това да пренощува в красив хотел с автентичен стил, например "Златен Рожен", за 30 долара с включена закуска", пише авторката. 

Виж още: 18 неща, които "Хъфингтън поуст" харесва в България

Източник: "Форбс"