"Ако хвърляш достатъчно труд за нещата, на които държиш, все ще дойде момент да жънеш успехи"

Simai са едно от нещата, които си заслужава да чуете, ако сте почитатели на бунтарските звуци и нахъсаната музика. Свежа смесица между малко метъл, малко рап и солидни количества надъхващ, доброкачествен джангър, които се набиват в главата и си ги тананикаш около три дни след концерта.

Момчетата са участвали вече в няколко конкурса, като на миналогодишното издание на "Силата на рока" се класираха на второ място за най-добра група. През 2013 г. пък бяха финалисти в конкурса за ученически банди "Голямото междучасие". В тях има сила, има свежест, има и усещане за нещо повече от поредната гаражна банда. Затова и решихме да ви запознаем с тях.

- Кои са Simai? Представете се по отделно и като група.

- Simai сме една от малкото български банди, които смесват метъл музиката с рапа. Скоро правим 2 години и ще отпразнуваме това събитие с 3 от бандите, с които най-много сме се сближили за това време. Иначе като членове:

Фофо - Аз съм Фофо и съм вокалът на бандата.
Анди - Аз съм Андрей Андров - главно изпълнявам хамалски функции, но се случва и да свиря на бас китара.
Генади - Аз съм Генади, свиря на ритъм китара и съм в групата от вече почти година.
Алек - Аз съм соло китаристът на бандата. Казвам се Александър Миладинов. Не се обръщам на "Сашо", но можете да ми казвате Jefferson Oh at your service *bow*.
Георги - Аз съм Георги - думите не са ми готино нещо.

- За какво пеете? От какво черпите вдъхновение за музиката си?

- Едно от нещата, които ценим в групата е, че черпим вдъхновение от коренно различни неща и въпреки, че един взаимства от абсолютно непонятни места за другия и обратното, успяваме да ги нагодим и да получим интересна комбинация, която е забавен за свирене и слушане.

- Кой е най-готиният ви концерт досега? Такъв, на който сте почувствали нещо специално и който ви е заредил повече от обикновено.

- Всяко наше излизане на сцена си е имало определен чар и въпреки, че можем да кажем кои са били по-добрите, всеки е бил едно приключение. Може би когато накарахме цялата зала на УАСГ да се качи на сцената и да лудеят с нас, беше доста екстремно преживяване

- Смятате ли, че в България може да се живее от музика?

Анди: Да, не само в България. Навсякъде може да се живее с музика или впрочем, с какъвто и да е вид изкуство. Ако хвърляш достатъчно труд зад нещата на които държиш, все ще дойде момент, в който да жънеш успехи.

- Вие сте част от новата генерация групи, които сега пробиват и се налагат на ъндърграунд сцената в България. Кои други банди от вашето поколение смятате, че си заслужават слушането?

- Ние познаваме софийската и пловдивската ъндърграунд сцена. Невероятно е, колко разноцветна музика се прави в тези градове и колко много хора са замесени във всичко това - и фенове, и музиканти. Ако тръгнем да изреждаме, ще отнеме наистина много място, но ако следите страницата ни във "Фейсбук", обърнете внимание на всички групи, с които сме свирили досега. Определено ще намерите нещо и за вашият вкус.

- Кога можем да очакваме записи от вас?

- В момента записите са ни приоритет. През последните две години акцентирахме на правеното на авторски материал и подобряването на нашия Live performance, но сега започнахме да се впускаме и в звукозаписното приключение. Съвсем скоро пускаме нов сингъл, а след това и по-голяма тава.
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook