Казва се Александър Николов, но всички го познават като Алек Сандар. Тук е по-популярен като успешен български модел, но навън е познат и с таланта си на музикален продуцент и изпълнител.

Очевидно доказателство е личната покана от Том Силвърман към Алек и колегата му Йозмит да открият New Music Seminar & New York Music Festival в култовият Webster Hall. 

Научи повече за фестивала и Алек в интерюто ни с него...

На колко години си?

24

Как стигна до Щатите?

Докато следвах International Business Management, реших да отида до Ню Йорк, намерих агенция, започнах работа като модел и останах.

В кой бизнес се пробива по-трудно - модния или музикалния?

Ако искаш да се занимаваш професионално с каквото и да е, в Ню Йорк пробива е труден. Но според мен една кариера на изпълнител в музикалния бизнес може да е много по-дълга, успешна и интересна отколкото кариерата на един манекен. Моделите "остаряват" на около 30, като музикант можеш да твориш до края на живота си.

А модата или музиката е по-голямата ти страст?

Определено музиката.

Какво смяташ за свое най-голямо постижение в модата до сега?

Високия брой дефилета по време на седмицата на модата в Ню Йорк.

Къде обичаш да пазаруваш? Имаш ли любими брандове?

Марките и цените не са от никакво значение за мен. В гардероба ми има както Hugo Boss и Hermès така и Vintage дрехи втора употреба.

Нощният живот в Берлин, Париж или в Ню Йорк е по-готин?

Нощният живот в Берлин е тъмен, мистичен, опасен и е наистина нонстоп 24/7. Нощният живот в Париж е скучен. Нощния живот в Ню Йорк е безкрайно разнообразен, пъстър и пълен с интересни личности.

Препоръчай ни ресторанти, клубове, магазини, галерии по тези места?

Любимите ми клубове са The Box (New York & London), Le Bain / Boom Boom Room (New York), Weekend (Berlin), Le Baron (New York & Paris). Магазините в тези градове са безкрайни, но аз нямам любими. В Ню Йорк повече купувам директно от самите дизайнери.

Къде е домът ти сега?

В момента е Ню Йорк

↵ Use original player
YouTube
← Replay
X
i

Колко често се прибираш в България?

2-3 пъти в годината

Имаш ли любими места тук? 

Да, в София уважавам ресторантите "Слънце и Луна", "Апартаментът" и "Кобра". Добрите клубове са много малко, но харесвам Culture Beat и Yalta.

Разкажи ни за фестивала, които ще откриеш в САЩ и за нещата, които подготвяш за събитието?

Заедно с моя приятел - авангард иконата Йозмит - ще открием New Music Seminar & New York Music Festival в култовият клуб-зала Webster Hall. Този фестивал е един от най-ярките в света. 80 изпълнители от цял свят ще пеят из клубовете на Ню Йорк. Церемонията за откриването на фестивала ще бъде само за канени гости, известни личности и хора от музикалния бранш. Билетите за New Music Seminar струват 500$. Поканата за участието ни дойде лично от организатора на фестивала, Том Силвърман.

По време на шоуто ще представя моите песни "Your Dream" и "Creature In Me" (в нов дъб степ вариант). Йозмит ще изпълни "Sound of New Pussy", която аз продуцирах, в 3 варианта: оригинал, дъб степ и будистки чант (чант е вид древна будистка молитва с пеене). По този начин се стараем да съчетаем миналото с бъдещето (електронна модерна музика с древни будистки мисли). Ще покажем и костюма, с който Йозмит спечели приза "Queen Of Life Ball 2012" на световно известния бал във Виена преди седмица. 

На сцената до мен ще бъдат освен създанията на клипа на "Creature In Me" и други лица на авангард сцената тук, една от които е българката Евгения Радилова. С нея подготвяме огнена изненада.

Да очакваме ли скоро албум?

Имам няколко готови песни, но бих искал да изчакам правилния момент за да ги пусна на пазара. Трудно е, тъй като в същото време продуцирам и за други музиканти. От няколко дни е достъпен ремикса ми за новата песен на Kimbra (Settle Down), подготвям още енда песен за Йозмит, а преговарям и с още две музикални компании за други музикални проекти.

Каква музика в музикалния ти плейър?

Много добра.

Правиш модерна електронна музика, нали? Правил си ремикси и за попфолк изпълнители. Какво е отношението ти към чалгата в крайна сметка?

Да, преди две години направих няколко денс песни и ремикс за попфолк изпълнителки. Продуцирах ги в Берлин. Попфолк пазара е парадоксален : харчат се много пари за клипове, но не достатъчно за самия саунд. Както певиците експериментират с визии и идеи в клиповете си, така могат и да са по-смели от към звук. Освен това, според мен в попфолк пазара има пренасищане. Всеки месец се пускат нови и нови песни - някои от които са красиви и качествени - но хората много бързо ги забравят.

Какво искаш да постигнеш в най-скоро време?

Едно блестящо представяне на откриването фестивала в Ню Йорк.

Успех и благодаря за разговора!

Благодаря! 
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook