Бо Крюгер, един от създателите на датска концепция за дизайн на събития Meetovation и собственик на Moving Minds, е сред лекторите на конференцията "Ивентекс 2014"

Бо е писател, лектор и дизайнер на събития. Проектирал е и е съдействал за множество семинари и обучителни сесии на тема дизайн на събития, като е известен с това, че участвал активно в срещите с участниците.

Завършил е магистратура в сферата на образованието, а освен всичко друго е и опитен импро-комедиен актьор.

Можеш да го видиш и чуеш на живо по време на конференцията "Ивентекс 2014", която ще се състои на 20 февруари в "Интер Експо Център", но преди това виж какво споделя за работата си г-н Крюгер...

- Как започна кариера ти в събитийната индустрия?

- Във връзка с работата ми в Датският институт за технологии и Датската асоциация на общините, посещавах различни събития и виждах, че има много неща, които да се направят, за да бъдат те по-добри. Така започнах да водя лекции по темата и и написах книгата Meetingfacilitation, която стана бестселър в Дания.

- Ти сте дизайнер на събития? Какво означава това и какво включва ежедневната ти работа?

- Дизайнер на събития е някой, който прави целенасочено оформяне както на формата, така и на съдържанието на събитието, за да постигне жизненоважни бизнес цели. Работя по различни проекти за моите клиенти, подпомагам събития и техните организатори, както и местата за провеждането им. Моята специалност e въвличането на участниците в събитието.

Участниците в събития винаги носят в себе си знания, опит и идеи, които е важно да бъдат активирани

- Според теб кои са петте грешки, които организаторите на събития правят най-често?

  • Прекаляват с новите технологии. Технологиите могат лесно да ни отвлекат вниманието, вместо да ни помогнат. 
  • Не ангажират достатъчно посетителите на събитието. 
  • Правят твърде стандартни събития.
  • Твърде са уплашени да опитват нови неща. Често правим погрешни предположения какво искат участниците. Твърде много организатори играят на сигурно, вместо да предизвикват участниците.
  • Отделят много време в логистиката и малко за съдържанието и целите на събитието. Целите и съдържанието винаги са по-важни от храната и отпечатването на рекламните материали.

- Как ангажирането на участниците може да увеличи ефекта на събитието?

- Участниците в събития винаги носят в себе си знания, опит и идеи, които е важно да бъдат активирани. Ангажирането на участниците мотивира, тонизира и добавя стойност на събитието. Така се увеличава и ROI (Възвръщаемост на инвестицията) на ивента.

- Какви са най-новите тенденции и нововъведения в събитийната индустрия? Кое според теб е най-значимо?

- Дизайнът на събития е важна тенденция. Става все по-очевидно, че организаторите трябва да се съсредоточат повече върху това как участниците прекарват времето си по време на събитието, вместо да се фокусират главно върху логистиката. Методите за ангажиране на участниците създават много по-висока възвръщаемост на инвестициите, отколкото скъпите лектори или технологии.

Как можем да използваме приложения, мобилни устройства и социални медии за увеличаване на възвръщаемостта на инвестициите?

Вероятно най-голямата тенденция в индустрията е фокусирана върху въпроса: "Как можем да използваме приложения, мобилни устройства и социални медии за увеличаване на възвръщаемостта на инвестициите?". Новите технологии и социалните медии правят по-лесно ангажирането на участниците преди и след края на събитието. Мобилните устройства и приложения дават прекрасни възможности за споделяне и създаване на мрежа за взаимодействие по време на събитието. Необходимо е обаче да намерим балансирани начини за използване на технологиите, защото твърде често прекаляваме с тях и те отвличат вниманието от реалното общуване.

- Разкажи ни повече за твоята сесия на 20 февруари в София по време на Eventex Conference 2014. Какво могат да очакват посетителите?

- Аз няма да говоря в продължение на 50 минути за това "Как да направите вашето събитие по-ефективно чрез ангажиране на участниците" без да ангажирам присъстващите. Участниците могат да очакват, че ще трябва да бъдат активни, че ще се забавляват и ще бъдат вдъхновени. Моята цел е да им дам няколко инструмента, които могат да използват в събития си.

Повече информация за Eventex Conference 2014 можете да намерите на сайта на събитието.
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook