Джаки Сийгъл, на 43, майка на осем деца и съпруга на американски милиардер, е героиня в документален филм, награден на Сънданс 2012

В "Кралицата на Версай" (The Queen of Versailles) режисьорката Лорън Грийнфийлд разказва за семейството на Дейвид и Жаклин/Джаки Сийгъл - и мечтата им да построят най-голямата къща в САЩ, своя версия на Версайския дворец, резиденцията на някогашните френски крале.

В имението им във Флорида, където живеят към момента на снимките, има 17 тоалетни, а палатът, който изграждат, ще разполага с 30 - и три пъти по-голяма площ плюс 10 кухни и китайски мрамор за 5 млн. долара. След финансовата криза от 2008 г. строежът е замразен...

Двамата съпрузи имат около 30 години разлика. Тя е бивша кралица на красотата с диплома на компютърен инженер, той е изградил бизнес империя с продажбата на ваканционни имоти на принципа "таймшеър". Компанията му "Уестгейт" е номер 1 в света в този бранш.

Днес обаче те са, според списание "Форбс", пример за хора, които губят връзка с действителността, когато се изстрелят прекалено високо във финансовата стратосфера.

Филмът, който този месец излиза по екраните в САЩ, спечели в началото на годината режисьорска награда от фестивала "Сънданс". Междувременно Дейвид Сийгъл заведе дело заради "уронване на престижа" и "вреди", нанесени на бизнеса му с описания във филма финансов колапс.