Стефан Щерев - Чечо, си отиде след боледуване едва на 44-годишна възраст

"Шоуто на Канала" пусна 3-минутен клип в памет на едно от емблематичните си лица, актьора Стефан Щерев - Чечо, който почина на 44-годишна възраст. "Загубихме един приятел, невероятен актьор и чудесен, усмихнат човек. Светъл път, Чечо. Ще ни липсваш. Много", казват от сатиричното предаване, което се излъчва всяка събота вечер след централните новини на БНТ1.

През последните години зрителите имаха възможност да го гледат и в Сатиричния театър, но той е играл и на сцената на Народния театър "Иван Вазов", НДТ "Сълза и смях", Малък градски театър зад Канала, театър "София". Участвал е в десетки игрални и късометражни филми, както и в множество други телевизионни предавания, припомнят от Съюза на артистите в България (САБ).

"Изгоря млад, ненавременно... Много преди да изиграе всички роли, които би могъл... Преди да отгледа децата си... Преди да ни разсмее или нахока зад кулисите... Обичаше театъра, разбираше от театър и беше човек, създаден за театъра... Светла му памет и лек му път!", написаха от Сатирата във "Фейсбук" .

"Силата на волята му помагаше да преодолява изпитание след изпитание. Характерът му се открояваше както на житейската сцена, така и на театралната, което остави дълбоки следи у неговите почитатели, колеги и приятели и прави загубата му още по-тежка. Но той ще остане да напомня за себе си, защото приживе вдъхна живот на всичко, с което се захвана и никога не изневери на убежденията и принципите си", се казва в съболезнователн адрес от Министерството на културата.

През последната седмица колегите му даряваха кръв за него, след като беше приет във Военна болница с чернодробни проблеми.