По думите му животът на самотния остров не е лесен, но няма друго място, където би искал да бъде

В света на парите и големия бизнес или печелиш, или губиш. Някои успяват да се възстановят от загубите и се гмурват пак в голямата игра. Какво обаче става с онези, които наистина губят?

Такава е историята на бившия милионер Дейвид Глашийн, който вече от 20 години живее на самотния остров Ресторейшън. Той загубва цялото си богатство при борсовия крах през 1987 г. Преди това е бил магнат в сферата на недвижимите имоти и златодобива, а състоянието му е било оценено на 22 млн. паунда (почти 50 млн. лв).

През 1997 г. взима решение да се засели на самотния остров, десетилетие след като е загубил всичкото си имущество. Дейвид Глашийн живее в дървена колиба на острова, разположен край австралийския бряг. Единствената компания, която има, е неговото куче Поли. Предишният му домашен любимец умира след ухапване от змия тайпан. 

По негови думи животът на самотния остров не е лесен - всеки нов ден е борба за оцеляване. Сред големите проблеми във всекидневието са недостигът на чиста вода и електричество.

Въпреки това Дейвид споделя, че е щастлив и няма нужда да се тревожи за терористични атаки. 

"Тук има змии, паяци и крокодили. Но е по-сигурно, отколкото в други части на света, що се отнася до тероризма. Лягам си вечер с мисълта, че няма да стана жертва на атака. Няма друго място, на което бих искал да бъда, освен на този Рай на земята", споделя 73-годишният мъж. 

Той е роден в Сидни. Веднъж годишно пътува до най-близкото населено място, за да си купи ориз, зехтин и някои сладки изкушения като гумени мечета и шоколадчета.