"Юнивърсъл" възраждат черно-белите филми за Дракула, Франкенщайн, Мумията, Невидимият, Булката на Франкенщайн, Човека вълк, Фантома на операта и Създанието от Черната лагуна в поредицата Dark Universe

"Юнивърсъл пикчърс" оповестиха подробности за новата поредица филми за класическите богове и чудовища под общото название Dark Universe (букв. - "мрачна вселена").

Първият римейк е "Мумията", по кината на 3D от 9 юни. С едно от култовите чудовища от златните години на седмото изкуство киностудията възражда герои, смразявали кръвта на няколко поколения. Сред заглавията, които се чакат на голям екран през следващите години, са класики като "Невидимият", "Франкенщайн", "Фантомът от операта", "Създанието от Черната лагуна".

Част от филмовата вселена на "Юнивърсъл" стават някои от най-популярните и талантливи актьори от цял свят, както и изгряващи звезди, които тепърва ще гледаме все по-често на голям екран. Сред първите ангажирани с главни роли са Джони Деп като Невидимият (по Хърбърт Уелс) и носителят на "Оскар" Хавиер Бардем, който става Чудовището на Франкенщайн (по Мери Шели) - култов персонаж, игран някога от Борис Карлоф.

Те се присъединяват към главните действащи лица в "Мумията" - Том Круз в ролята на Ник Мортън и носителя на "Оскар" Ръсел Кроу като д-р Хенри Джекил / г-н Хайд (по Робърт Луис Стивънсън). С превъплъщението си в заглавната героиня им партнира прелестната София Бутела ("Стар трек: Отвъд").

Общият знаменател в поредицата е международната организация "Продиджиум" под ръководството на енигматичния и блестящ д-р Джекил, Нейната мисия е да намира, изучава и - когато това се налага - да унищожава чудовищата. "Продиджиум" функционира извън пределите на закона, за да предпазва хората от злото, което съществува под тънката повърхност на цивилизованото общество... и ще ги защитава на всяка цена.

Следващото заглавие от поредицата е "Булката на Франкенщайн", който излиза на голям екран през февруари 2019 г. под режисурата на Бил Кондън (игралния "Красавицата и Звяра", "Здрач: Зазоряване", "Мечтателки").