Диджеят от "Дийп зоун проджект" пусна самостоятелното си парче Mystery, в чийто видеоклип са включени спиращи дъха гледки от България, заснети с дрон

Един от най-популярните български диджеи - Диан Соло от "Дийп зоун проджект", представя нов проект с участието на народните певици от хора "Мистерията на българските гласове". Комбинацията от денсмузика и автентичен български фолклор носи заглавието Mystery.

В парчето е използван фрагмент от популярната песен "Ерген деда" в аранжимента на Петър Льондев, а открояващият се женски вокал е на Амалия, която от няколко години е основна част от група Dirty Purchase.

"Вярвам, че нашият фолклор носи истинска магия и се надявам в бъдеще да има много подобни проекти, които да повдигат националния дух на българите по целия свят! Mystery e показва страната ни в положителна светлина, каквато я виждаме ние. Надявам се, че видеото ще се споделя, за да достигне до колкото може повече хора", обяснява някогашният диджей номер 1 у нас.

Видео: Българска народна песен в румънски попхит

Клипът включва гледки от България през четирите сезона, заснети от птичи поглед: Дяволския мост, Белоградчишките скали, язовир "Беглика", Широка поляна, Орлово гнездо, хълма Царевец, Райското пръскало, параклиса на язовир "Пчелина", Мелник, Перперикон, Витоша, връх Шипка, връх Вихрен, Кончето, Седемте рилски езера, плажа на Синеморец, Шабла, Емине.

Режисьор е Любомир Любашки, а кадрите с дрон са дело на фотографа Владислав Терзийски.

Освен природните красоти, във видеото е представен и обичаят нестинарство, пресъздаден от Нелина, певицата на "Дийп зоун проджект".

Песента има готови ремикси от диджеи като Стан Колев и DiMO BG, като се очакват и нови интерпретации на чужди продуценти, които вече са харесали парчето.

Mystery е включен в новия албум с най-доброто от "Дийп зоун проджект" Longest Album, който съдържа 125 авторски мелодични песни, ремикси и колаборации с някои от най-популярните български изпълнители с рекордна продължителност осем часа и 41 минути.

Longest Album е наличен за сваляне чрез SMS в сайта на групата DeepZoneProject.com, както и в iTunes, Spotify и други дигитални платформи.

Сингълът Mystery се издава у нас от Cat Music / "Анимато мюзик".