Плакати за продължението на филма и подгряващи трейлъри, озвучени с рокхитове от 70-те, които ни накараха да очакваме с още по-голямо нетърпение втората сборна касетка на Питър Куил...

"Пазители на Галактиката" през 2014 г. се превърна в един от най-успешните и харесвани филми по комикси. Продължението му, по кината от 5 май, ни среща отново с героите на Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Батиста, Брадли Купър и Вин Дизел.

Те са определяни като "най-странната сбирщина от супергерои", макар че напоследък срещнаха сериозна конкуренция за тази титла от "Отряд самоубийци" и кандидатите в президентските избори у нас...

Акцент в трейлърите са най-колоритните членове на петорката: шантавият говорещ енот Ракетата (Купър) и дървото Грут (Дизел), който е все още мъничка издънка, след като в първия филм се жертва, за да спаси приятелите си. Сега това не му пречи да участва в битките наравно с големите...

Виж още: Ето защо Вин Дизел е любимият ни актьор!

Появява се също героинята на екзотичната канадка с руска и корейска кръв Пом Клементиеф - Мантис (Богомолката). В кратката реклама от Супербоула се мярна и новата злодейка - "златната" Айиша, играна от Елизабет Дебики ("Нощният мениджър").

Третият трейлър, който излезе в края на февруари, пък показа Кърт Ръсел като живата планета Его, бащата на Звездния повелител / Питър Куил (Прат).

По първия плакат, споделен от режисьора Джеймс Гън в "Туитър", личи, че към Пазителите на Галактиката в положителни роли се присъединяват и оцветените в синьо персонажи на Карън Гилън (Небула) и Майкъл Рукър (Йонду).

Впрочем в първия клип с кадри от филма отново се залагаше на комичните моменти: Куил продължава да е лудо влюбен в зелената Гамора (Салдана), но тя не отговаря достатъчно пламенно на чувствата му, затова с прегръдка го утешава Дракс Унищожителя (Батиста), понеже се оказва, че под плашещата обвивка на татуирания исполин бие голямо и топло сърце...

С нетърпение очакваме да видим (по-скоро чуем) и саундтрака, загатнат с втората сборна касетка, която Питър не успя да прослуша в предишния филм.

Междувременно плакат за филма загатна как би изглеждала любителската аудиокасета на всеки от супергероите...

В най-новия трейлър музикалният фон е The Chain от албума на "Флийтуд Мак" Rumours (1977), тийзърът беше озвучен с Fox on the Run (1974) на британската рокгрупа "Суит", а най-първите кадри вървяха на фона на Hooked on a Feeling от ретро саундтрака на предишния филм - хитче на шведите Blue Swede, а всъщност кавър на парче от 60-те.

Уокменът с касетката е и на окончателния плакат с героите от "Пазители на галактиката, vol. 2".