Самолетът е много по-просторен отвътре, но има вида на малка машина за вътрешни полети

След години на спекулации по въпроса с чисто финансовата рентабилност на C-серията от въздушните програми на канадската самолетостроителна програма, нещата отново вървят по план. 

"Бомбардие" показаха новата си машина на авиошоуто във Фарнбъро. Това се случва малко след първия пътнически полет на самолета за Швейцарските авиолинии. Тогава беше и първия полет на машината с екипаж, който не е част от компанията "Бомбардие".

Забележителното за този самолет се крие в разликата между това как изглежда отвън и как изглежда отвътре. На пръв поглед машината е малка и компактна, но отвътре всичко изглежда просторно и удобно, същервременно събирайки 125 пасажери. 

Във идеото е ревюто, което Би Би Си прави на самолета:

За "Бомбардие" е важно новият им самолет CS100 да бъде възприет положително, дори въпреки скорошната голяма поръчка от страна на "Делта Еърлайнс". 

В началото на годината компанията търсеше инвеститори, с които да подсигури реализирането на C-серията.

По-рано тази година от "Бомбардие" обявиха, че мислят по създаването на свръхзвуков замолет, който да може да измине разстоянието от Ню Йорк до Лондон за 11 минути, с до 10 пътника на борда. 

Футуристичният проект носи името "Антипод" (Antipode) и би трябвало да лети 12 пъти по-бързо от свръхзвуковия "Конкорд", развивайки скорост от 20 хиляди километра в час. Към момента обаче той все още е нереализиран.