Трейлър за игралния филм на "Дисни", по кината на 3D от този петък, 2 септември

Eдна от класиките на "Дисни" излиза по кината в нова версия на 3D за края на лятната ваканция, от 2 септември. Филмът е игрален, а не анимация, но още трейлърът е с БГ дублаж, което го ориентира към детската аудитория.

"Драконът, моят приятел" (Pete's Dragon), чието българско заглавие се заиграва с популярната у нас индийска кинокласика "Слонът, моят приятел", е съвременен римейк на едноименния филм от 1977 г.

В главните роли са звездата от "Джурасик свят" Брайс Далас Хауърд и едно от най-големите имена на Холивуд, ветеранът Робърт Редфорд, който на 18 август навърши 80.

Сюжетът: Години наред старият дърворезбар г-н Мийчъм (Редфорд) радва местните деца с приказките си за свиреп дракон, който живее дълбоко в горите на тихоокеанския северозапад.

За дъщеря му Грейс (Хауърд), която работи като горски рейнджър, тези истории са просто небивалици... докато не среща Пийт (Оукс Фегли) - загадъчно 10-годишно дете без семейство или дом, което твърди, че живее в гората с огромен зелен дракон на име Елиът.

Според разказите на момчето Елиът поразително прилича на дракона от приказките на г-н Мийчъм. С помощта на 11-годишната Натали (Ууна Лирънс), чийто баща Джак (Уес Бентли) притежава местната дъскорезница, Грейс ще се опита да разбере откъде идва Пийт, къде е домът му и каква е истината за прословутия дракон.