32 години по-късно Spotify възродиха филма "Приказка без край" с Атрею и белия дракон на щастието с посланието: "Историите имат край. Песните са завинаги".

Онези, които са били деца през 80-те, са имали шанса да гледат на кино "Приказка без край" (1984) по едноименния роман от Михаел Енде.

Макар да е на английски, епичното фентъзи е западногерманско, с режисьор Волфганг Петерсен, който по-късно снима в Холивуд "Еър форс едно", "Перфектната буря" и "Троя". Бюджетът го превръща в най-скъпата филмова продукция, създавана извън САЩ и Съветския съюз.

Екранизирана е само първата половина от книгата, а самият писател определя резултата като "гигантска мелодрама от кич, комерс, плюш и пластмаса" - и дори завежда дело срещу продуцентите, което губи. През 1990 и 1994 г. са заснети и две продължения.

Днес филмът по "Приказка без край" изглежда бутафорно на зрителите, навикнали на компютърно-генерирани ефекти, но песента The Never Ending Story продължава да се слуша и до днес. Тя е композирана от диско краля Джорджо Мородър и се изпълнява от Лимал, фронтмен на британската нюуейв група Kajagoogoo, в дует с американката Бет Андерсън.

Именно това е аргументът на музикалната платформа Spotify да възродят в една от новите си реклами сцена от филма, озвучена с този вечен хит, с който започва плейлистата им от 80-те Neverending80s.com.

13-годишният някога Ноа Хатауей се завръща в ролята на Атрею и след като татуировките по ръцете му биват покрити със спрей, отново полита с белия дракон на щастието.

Фалкор (известен още като Фухур) говори и се смее с гласа на друг оригинален актьор от суперпродукцията, Алън Опънхаймър, днес на 85. Самата кукла обаче не била на снимачната площадка, тъй като вече е музеен експонат в Мюнхен.