Трейлър за документалната лента, режисирана от Неди Джон Крос

The Silent Angel (Тихият ангел) има амбицията да разкаже на целия свят истинската история на 100-годишния Добри Добрев, наричан още "светеца от Байлово", а на плаката за филма описан като "българския просяк, който иска да промени света".

Копродукция между Германия, САЩ и България, документалната творба е пълнометражен режисьорски дебют на Неди Джон Крос, който иначе е основно музикант и филмов композитор.

Историята започва още от детството на Добри. Той е едва 2-годишен, когато бащата загива в Първата световна война и майка му остава да се грижи сама за момчето и трите му сестри. Когато служи в личната стража на цар Борис III, той оцелява при бомбен атентат срещу монарха и това бягство от смъртта променя живота му.

След уволнението си от военна служба, той решава да посвети живота си на Бога. Преживява комунизма и през 1996 г. посреща Симеон Сакскобургготски при завръщането му в България...

Дядо Добри, както е по-известен днес, е събрал десетки хиляди левове дарения за българските църкви и манастири, а заради безкористната си помощ е обявен за един от достойните българи на 2013 г.

Виж още: Дядо Добри вдъхнови световноизвестен рапър