Битката за утрешния ден в мистериозното ново приключение на "Дисни", по кината от 22 май, се води с нереални оръжия и опасни технологии от бъдещето

Сблъсъкът с любезни, но смъртоносни роботи, лъчеви пистолети и други чудати оръжия, както и технологичната крепост, каквато се оказва изолираният дом на героя на Джордж Клуни, обещават научнофантастична история с динамика, напрежение и майсторско техническо изпълнение.

Виж още: Д-р Хаус се събира с д-р Рос в "Утреландия"

Утреландия е създадена от самия Уолт Дисни като част от парка "Дисниленд" през 1955 г., когато американците мечтаят за светло бъдеще, водено от техническия прогрес. С течение на годините обаче представите ни за бъдещето стават все по-мрачни и именно това провокира съсценариста и продуцент Деймън Линделоф да се обърне към този ранен оптимизъм.

На помощ идва мистериозна кутия, намерена в студията "Дисни", която съдържа множество модели, скици, фотографии и писма, свързани със замисъла зад Утреландия и Световното изложение през 1964-та.

"Започнах да си представям как съдържанието на кутията е всъщност ключ към тайна история, за която никой не знае. Но каква? Логичният отговор за мен беше, че Утреландия наистина съществува някъде в реалния свят”, спомня си Линделоф.

Със задачата да пресъздаде тази уникална утопична цивилизация се заема сценографът Скот Чамблис. Архитектурният комплекс Град на изкуствата и науките във Валенсия, Испания (Ciudad de las Artes y las Ciencias), се оказва идеална локация за създаването на Утреландия като град на визионери, изграден с доста напреднали технологии.



Но това съвсем не е достатъчно. В рамките на половин година екипът изгражда като отделен декор с тегло над 16 тона монорелса, огромна енергийна сфера и масивен монитор - наричани със сборното име "Бриджуей плаза".

Снимачните локации включват още:
- истинската стартова площадка на НАСА в Кейп Канаверал, щата Флорида;
- ферма в Пинчър крийк, Албърта, където създателите на филма поръчват на местен земеделец да отгледа зимна пшеница в определен нюанс на кехлибарения цвят;
- специално засети за филма царевични поля в Канада;
- влакчето It’s a small world в парка "Дисниленд" в Анахайм, щата Калифорния;
- плаж на Бахамските острови;
- френската столица Париж.

Сюжетът:
Свързани от обща съдба, обезвереният някогашен вундеркинд Франк (Джордж Клуни) и Кейси (Брит Робъртсън) - будна и оптимистична тийнейджърка, изпълнена с научно любопитство, - се впускат в опасната мисия да разкрият тайните на енигматично място някъде във времето и пространството, известно само като Утреландия.

Това, което трябва да направят там, променя завинаги света и самите тях...

Предишният трейлър живеещият в изолация герой на Клуни разкри още подробности за Утреландия - там са събрани най-умните хора на света, за да променят бъдещето и да го направят по-добро. Но този утопичен свят е в огромна опасност, а младата героиня е единственият човек, който може да го спаси.