Филмът с Деян Донков има две награди от кинофестивала "Златна роза" - за сценарий и най-добра актриса (Снежина Петрова)

"Потъването на Созопол" е най-новият игрален филм на Костадин Бонев, режисирал "Военен кореспондент" (2008) и "Подгряване на вчерашния обед" (2002). Той е известен и с работата си в документалното кино, където най-новите му творби са "Вапцаров. Пет разказа за един разстрел" (2013) и "Европолис, градът на делтата" (2009).

В екранизацията по едноименния роман на Ина Вълчанова ("Сиела", 2008 г.), която е и съсценарист заедно с Бонев, един човек купува 10 бутилки водка и заминава за Созопол, където е имал навика да прекарва лятото.

Той вярва, че когато допие последната бутилка, животът му ще се промени. Но странни неща започват да се случват много по-рано. Когато Надеждата изчезне, Чудото е единственото спасение...

На националния кинофестивал "Златна роза 2014" във Варна "Потъването на Созопол" бе отличен с две награди - за сценарий и най-добра актриса (Снежина Петрова), а критиката и публиката го определиха като арт филм, който разглежда чрез визуални средства категориите на психоанализата и осъзнатите по-късно вини. Високо оценена бе и операторската работа на Константин Занков.

Участват Светлана Янчева, Стефан Вълдобрев, Васил Гюров от група "Ревю" и Деян Донков, който е в главната роля. Вижте го и в откъс от филма със Снежина Петрова.