The Affair грабна "Златния глобус" в драматичната категория под носа на досегашни фаворити като "Игра на тронове", "Къща от карти", "Имението Даунтаун" и "Добрата съпруга".

Новият драматичен сериал на "Шоутайм" донесе "Златен глобус" и на англичанката Рут Уилсън, която изпълнява главната роля. Героинята й, сервитьорка, става любовница на женен мъж с четири деца (Доминик Уест, също номиниран), изневерявайки на собствения си съпруг (Джошуа Джаксън, иначе гадже на Даян Крюгер), с когото са изгубили детето си.

Фон за емоционалните терзания на двойката, започнала извънбрачна връзка, е крайморският курорт Монтаук в Лонг Айлънд, където Ноа Солоуей, нюйоркски учител с писателски амбиции, пристига на почивка със съпругата си (Мора Тиърни от "Спешно отделение")...

Самата Рут Уилсън е позната от британската криминална поредица "Лутър", където партнира на Идрис Елба, както и като Джейн Еър в минисериала на Би Би Си от 2006 г., с който също бе номинирана за "Златен глобус".



The Affair се завръща по-късно тази година с втори сезон, а дотогава ето и мейкинга за първия, който стартира през есен 2014.