Младата певица все още щади гласа си на репетициите заради болки в гърлото

Крисия е в Малта за участието си на детската Евровизия, но след първата репетиция разтревожи почитателите си с новината, че организаторите са й разрешили да пее на плейбек, тъй като има леки болки в гърлото.

Малката певица пазеше гласа си и на втората репетиция, като пропусна припева, но на пресконференцията стана ясно, че вече се чувства много по-добре и се готви да покаже целия си потенциал на генералната репетиция в петък.

Тя със сигурност е вече по-добре по отношение на гласа си, коментира Евгени Димитров-Маестрото, композирал "Планетата на децата" заедно със Слави Трифонов. Нейната педагожка обаче все още не й давала да пее високите трудни тонове от песента.

Евгени Димитров обаче е оптимист - важните дни са петък и събота, когато Крисия вече ще пее както трябва, а цялото останало време се използва, за да си почива и възстановява. Искрено се надявам да зарадва всички българи навсякъде по света, добави Маестрото пред Би Ти Ви.

В съботния финал, пряко по БНТ1 и БНТ HD от 20 ч., участват песни от 16 държави, а 10-годишните български участници - Крисия плюс близнаците пианисти Хасан и Ибрахим, излизат на сцената втори, след Беларус.

Тримата вече показаха и сценичните си костюми. Крисия е с ефектна дълга чернобяла рокля и червен колан с панделка. Ибрахим е с бял костюм и свири на черен роял, а Хасан - с черен костюм и изпълнява акомпанимента си на бял роял.

Виж и видеото от първата им репетиция в Малта, в първия ден от седмицата.