Алекс Чакон обикаля света с мотор, правейки 360° селфита на най-невероятни места по света

Бившият студент от Тексаския университет Алекс Чакон е прекарал 600 дни, обикаляйки света с мотор, в търсене на идеалното селфи. Пътуването му, документирано в "Модерните мотодневници", освен на усещането от самото пътешествие, е посветено и на събиране на средства за благотворителност. Алекс докарва дарения на благотворителната организация "Децата на Уганда".

Така след 600 дни по света с мотоциклет в над 36 държави и повече от 200 000 пропътувани километра. Пътуването е заснето с неговата видеокамера с възможности за ефектно обратно заснемане на GoPro.

Историята преди пътуването също е доста интересна. След като завършва на Тексаския университет с отличие специалност „Биомедицински науки, хранене и химия“ и преди да стане докторант, Алекс решава да зареже всичко и продава цялата си покъщнина, за да финансира пътуването си около света. Така в следващите три години живот на две колела, сменяйки пет мотора, той успява да прекоси повече от 75 междудържавни граници.

Целта на Алекс, освен да сбъдне мечтата си да обиколи света, е била също да вдъхнови повече хора да повярват, че то е постижимо, стига силно да го пожелаеш.