Рапърът Играта се забъркал с полицията, след като станало ясно, че е издирван от Интерпол.

Всичко започнало с проверка на документите на пътя. Когато тръгнал да си прибира шофьорската книжка от полицейската радиостанция се чуло: "Код 1". След което бил откаран в полицейското управление, разказва Ивайло Иванов пред "24 часа".

Той писал показания как преди година, на връщане от Кипър, граничните полицаи му задали въпроса дали някога е задържан в Германия. Още тогава му казали, че има лице с данни като неговите.

"Тогава го взех за формална грешка, защото ме пуснаха", продължава певецът.

Оказало се, че през 2007 г. той бил в Германия при приятелката си. Полицаите му обяснили, че там криминално проявен сърбин се представял за него и при полицейски справки показвал документи с данните на рапъра.

Според него, ако сърбинът не бъде задържан, няма как той да бъде свален от национално издирване. Това от своя страна му пречи на работата, тъй като покрай нея той често пътува.

Столичната дирекция на полицията вече е уведомила Интерпол, че издирваният от чуждите служби мъж не е българинът Ивайло Иванов Иванов, но няма гаранция, че няма да бъде арестуван, ако премине границата.

Междувременно певецът пусна ново парче със Светльо Христов. То е озаглавено "Не си единствена".