На 14 февруари бе анонсирано най-новото му амплоа - на тв водещ в предаването "Наистина любов", с което Наталия Симеонова възражда по Би Ти Ви някогашното "Море от любов"

Новата му песен "Деца" беше представена премиерно на наградите на "Бокс тв" в края на януари, а в клипа Миро влиза в ролите на тв звезда от 50-те години и пухкав чичко, попреминал средната възраст. Началото е като пряко предаване от студио с публика и красива тв продуцентка (Аксиния), после попадаме в кухнята на секси мамче (Мария Силвестър) и спокойната дневна на застаряващ господин, четящ вестник (Миро), минаваме през бар и пицария, а на финала ни очаква мюзикъл, в който всички танцуват.

Аранжирана от музикалният продуцент на "Пух" Филаделфо Кастро, с ритъм секция от барабаниста на Ерос Рамацоти - Диего Корадини, "Деца" ни връща във времето на първите ни тв предавания и спокойствието за бъдещето, обясняват от екипа на Миро. Режисьор и оператор на клипа е Георги Марков, музиката на песента е дело на Реджи, а текстът - на Миро.

Специално участие взимат The Miracles (Мелинда Христова и Севинч Ибрахим) и деца от училището по изкуства "Щастливи деца". Хореографията е на Явор Кунчев (Lindyhop.bg), а костюмите - от Илка Пейчева (Vintage Sofia), Красимира Врингова, Камелия Митова.

Междувременно Миро, чиито предишни хитове са били сравнявани със звученето на британската група "Колдплей", беше обвинен от свои колеги, че новото му парче копира Бруно Марс. В началото на месеца американската звезда предизвика фурор с ретрошоуто си на Супербоула, гледано от рекордните над 115 млн. тв зрители. .