Поетът с китара бил поканен от Питър Джаксън да изгледа "Пущинакът на Смог" и после нахвърлил I See Fire на един дъх

За пръв път свиря на всички инструменти в мой запис, с изключение на виолончелото, споделя Ед, като добавя, че е голям почитател и на режисьора, и на книгите за Средната земя - "а освен това самият аз също приличам на хобит, така че съм подходящ избор".

Питър Джаксън, който в трилогията "Властелинът на пръстените" ангажираше певици (Ения, Емилиана Торини, Ани Ленъкс), този път решил върху финалните надписи да звучи Ед Шийрън под влиянието на дъщеря си Кейти. Певецът светкавично долетял до Нова Зеландия, за да види готовия филм, и записал парчето още същия ден. Работни моменти от студиото са включени и в клипа, заедно с кадри от "Хобит-2: Пущинакът на Смог", който излиза по кината на 13 декември.

В първия филм от новата трилогия звучеше песента на джуджетата Far Over The Misty Mountains Cold / "Към планините с вечната мъгла..." в изпълнение на Торин Дъбощит, т.е. актьора Ричард Армитидж, но ние решихме да ви припомним любимата ни Gollum's Song - баладата за Ам-гъл, изпята от Емилиана Торини в саундтрака към "Властелинът на пръстените-2: Двете кули" (2002).