Актуалният им сингъл First Time се оказа и последен - братята Кевин, Ник и Джо обявиха, че прекратяват дейността на групата, след като в началото на октомври отмениха и турнето си

Парчето излезе в началото на лятото, а клипът бил заснет по време на репетициите за "Мис САЩ 2013" в Лас Вегас. "Джонас брадърс" готвеха и нов албум, който щеше да се казва "V" (Петият), но в крайна сметка творческите различия помежсу им се оказали непреодолими и новите парчета ще бъдат пускани поотделно.

Пред американски медии те обясниха, че са предпочели семейството преди всичко и държат да запазят отношенията си братски, а не колегиални. Триото просъществува осем години и имаше успех сред тийнейджърската аудитория, докато самите момчета бяха в тази възраст.

Днес най-големият, Кевин, е почти на 26 и съпругата му, с която снимат своето риалити шоу Married With Jonas, е бременна с първото им дете. Средният брат, Джо, който фигурира в списъка с бивши гаджета на Тейлър Суифт, навърши 24 през лятото и отново набляга на соловата си кариера. Най-малкият, Ник, е отскоро на 21 и също като средния брат работи самостоятелно, заедно с групата си "Администрейшън", но се изявява и като актьор, а сред любовните му завоевания са Майли Сайръс, Селена Гомес и настоящата му приятелка Оливия Кълпо, "Мис Вселена 2012".

Припомни си "Джонас брадърс" и когато бяха още тийнейджъри, с хита им Play My Music от филма на "Дисни" Camp Rock (2008), където си партнираха с Деми Ловато.