След оспорван мач срещу "Виктория" (Пилзен), завършил 2:2, разградчани си осигуриха мястото в Шампионската лига

За втори път в клубната си история "Лудогорец" се класира за участие в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига. Разградчани завършиха 2:2 в гостуването срещу "Виктория" (Пилзен) и отстраниха чехите с общ резултат 4:2, съобщава Football24.bg.

Реваншът в Пилзен започна лошо за "Лудогорец", след като домакините откриха още в 7-ата минута чрез Михал Дюриш, който се възползва от закъсняла реакция на Лукас Саша и откри. 

Само 10 минути по-късно обаче Върджил Мисиджан успя да завърши бърза атака и да изравни за 1:1, с което остави минимални шансове за "Виктория". 
Чехите успяха да се мобилизират през втората част, колкото да вкарат второ попадение чрез Алеш Матею в 64-ата мин.

До края обаче "Лудогорец" успя да удържи натиска на "Виктория" и дори завърши двубоя подобаващо - в последната минута Клаудиу Кешерю изравни, колкото да подчертае заслуженото класиране на тима си напред. 

Първото участие на "Лудогорец" в групите на Шампионската лига бе през есента на 2014 г. Точно преди 10 г. пък бе и първото класиране на български отбор в "турнира на Богатите". Тогава "Левски", воден от Станимир Стоилов успя да отстрани "Киево" с абсолютно същия резултат, с който и "Лудогорец" сега продължава - 2:0 като домакини в София и 2:2 като гости във Верона. 

След края на срещата наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев коментира успех на своя отбор:

"Искам да поздравя футболистите, защото те проявиха характер през цялата кампания, която изиграхме. Искам да поздравя феновете, които ще гледат качествени и добри отбори, ръководството и собствениците. Доказахме, че сме отбор на средноевропейско ниво и това е добре за българския футбол. Това е един мач, който трябва да се печели, тук футбол няма. Как съм го изживял, то си личи, и аз играх", заяви треньорът.

"Този турнир е по-силен от световното първенство. Играят добри отбори. Това е невероятно голяма крачка за този клуб. Бъдете сигурни, че "Лудогорец" ще вземе точки. Няма да е отбор, който ще губи. Може да прескочи и някаква фаза, но нека видим кои ще са отборите като жребий. Може да влезем в тройката и да продължим в Лига Европа", коментира още Дерменджиев.

За жребия, който ще определи групите в тазгодишното издание на Шампионската лига" разградчани попадат в четвърта урна, заедно с "Селтик", "Монако", "Бешикташ" и "Легия" (Варшава). Тепърва ще се решат кои ще са останалите отбори, като днес предстои да се играят мачовете между "Залцбург" и "Динамо" (Загреб), "Борусия" (Мьонхенгладбах) и "Йънг Бойс", както и АПОЕЛ (Никозия) срещу "Копенхаген".

Източник: Football24.bg