След първите десетина дни на необичайно топло време се очакват по-сериозни валежи и захладняване

Валежи от дъжд над нормата и сравнително високи температури - това ще ни донесе времето през април. Това заяви синоптикът от БАН Красимир Стоев пред Нова телевизия.

Сериозното затопляне започва още от петък, като в отделните части на страната температурите ще се повишат до 28-30 градуса.

Слънчево и топло ще бъде и в събота, но от вечерта ще започне постепенно захлаждане. То ще трае до вторник, когато отново слънцето ще напече и ще ни сгрее. В периода 3-5 април се очакват и превалявания от дъжд.

След първите десетина дни на април обаче се очаква температурите ще се върнат към обичайните пролетни стойности - между 15 и 19 градуса. През третото десетдневие пък ще има условия за чести превалявания. Живакът ще се покачва отново до нормалните за април нива.

Като цяло, през целия месец валежите от дъжд ще бъдат над нормата и количеството им ще достига от 40 до 70 л/кв.м .

Според астрономическата справка в началото на април слънцето изгрява в 7 часа и 9 минути, а залязва в 19 часа и 53 минути. Продължителността на деня е 12 часа и 44 минути. 

В края на месеца слънцето изгрява в 6 часа и 22 минути, а залязва в 20 часа и 26 минути. Продължителността на деня вече е 14 часа и 4 минути.

Източник: Нова телевизия