С версията Desktop 5.9 се въвеждат нови характеристики както за работа, така и за лична употреба

Viber, едно от водещите в света приложения за комуникация с над 711 млн. уникални потребители в цял свят, оповести пускането на Desktop 5.9 - най-новата версия на приложението си за универсална употреба на настолни устройства. Актуализацията утвърждава Viber като отлична платформа за бизнес и лична употреба, съобщиха от компянията.

Ключовата особеност на тази обновена версия на Viber за компютър е изпращането на файлове (File Sending), което ви позволява

да изпращате файлове индивидуално до всеки от своите контакти или в групи и публични чатове

В случай че потребителят избере да прикачи повече от един файл в даден момент, всеки от тях ще бъде изпратен като отделно съобщение.

Тази функция ще поддържа изпращането на всички най-популярни видове файлове, като щедро се позволява прехвърляне на прикачени файлове с размер до 200 MB. Ако се случи да си общувате с някой, който все още използва по-стара версия на Viber на телефона си, ще бъдете попитани дали искате да му изпратите съобщение за обновяване на версията или да отмените изпращането.

На потребителите ще бъде осигурен достъп до файлове на всички основни (смартфони) и допълнителни устройства, работещи с Viber 5.6.5 и по-висока версия. Друга важна характеристика на новата версия на Viber Desktop ще позволи на потребителите незабавно

да изтриват съобщения, които погрешно са били изпратени не на когото трябва,

както от изпращащото, така и от получаващото устройство. Тази функция е разрешена не само за съобщения между единични потребители, но и за групови съобщения, като предоставя възможности за локално изтриване (Delete for myself), с което съобщението се премахва само от вашето устройство; или групово изтриване (Delete for everyone), за да се премахне съобщението от вашия телефон - и от всички устройства на получателите.

(Ако обаче потребителят изтрие съобщение, което му е било изпратено от някой друг, то ще бъде премахнато само от собственото му устройство.)

Тези нововъведения допълнително засилват функционалностите на Viber за бизнес комуникация, изтъкват от компанията. Една от най-популярните функции в тази насока е възможността за

споделяне на екрана при осъществяване на повиквания от версията за компютър

За да споделят съдържание на екрана, потребителите натискат бутона за споделяне на екран (Share Screen) и избират екрана, който желаят да споделят - веднага след като се установи аудиоразговор с друг потребител на Viber.

При избор на тази опция приложението Viber за компютър автоматично ще бъде намалено до малък прозорец, така че да не пречи на другите екрани, които потребителите се опитват да споделят, и екранът на компютъра им сега се вижда от другия потребител.

По този начин обменът на важно съдържание, свързано с работата, се улеснява значително както по отношение на обема, така и в скоростта на обмена - функция, която взискателните потребители на Viber от бизнес общността биха приветствали.  

Можете да изтеглите актуализираното приложение Viber Desktop 5.9 от www.viber.com/dl.

Източник: Viber