В столицата се снима кибертрилърът с Джеймс Каан и Кевин Дилън The Throwaways

Курсисти от групата на Башар Рахал в МОНТФИЗ участват в холивудската продукция The Throwaways, където играят Джеймс Каан ("Кръстникът", сериала "Лас Вегас") и Кевин Дилън ("Антураж"), както и самият им преподавател, който и друг път се е снимал в чужди продукции.

Първоначалната идея била начинаещите актьори просто да присъстват на снимачния процес, за да се учат. Екипът на продукцията осигурил статисти, които да участват в заснемането на сцената, но след няколко разговора режисьорът и продуцентите на филма се съгласили в тези роли да влязат курсистите на Младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство (МОНТФИЗ).

Холивудският екшън се снима в София. След първото занятие на курса "Как да се представяме успешно на кастинги" в МОНТФИЗ преподавателят Башар Рахал покани всички курсисти от групата да дойдат с него на снимачната площадка на холивудската продукция, за да видят на практика работен процес с професионален екип, и то задграничен.

Башар засне пред Народния театър "Иван Вазов" сцена с актьора Кевин Дилън, а учениците му получиха не само възможност да наблюдават заснемането на сцената, а и да се включат в нея.

Филмът в жанра "кибертрилър" трябва да се излъчи по онлайн платформата Crackle през декември, пояснява Deadline.com. Героят му Дрю Рейнолдс (в ролята - Сам Хънтингтън, "Да бъдеш човек") е хакер, заловен от ЦРУ и изправен пред избор: да сътрудничи на службите или да лежи в затвора доживот.

Така се озовава в екип аутсайдери, ръководени от подполковник Кристофър Холдън (Каан), в който е и персонажът на Дилън - Дан Фишър. Всички те трябва да се справят с терористична киберзаплаха, която може да вземе много жертви. 

The Throwaways е вторият пълнометражен филм на "Кракъл", а сред изпълнителните му продуценти личи името на актьора Джеръми Ренър ("Отмъстителите", "Войната е опиат").