URL адресът на Google+ е бил добавен в черния списък със забранени сайтове на телекомуникационната администрация

Телекомуникационната администрация на Турция е допуснала грешка, която доведе до временното спиране на достъпа до Google+ в страната, пише UReport.

Това е станало, след като URL адресът на Google+ е бил добавен в черния списък със забранени сайтове на телекомуникационната администрация.

Вероятните причини според турските меди са техническа грешка или немарливост от страна на служителите, тъй като след серия спекулации с причината за спирането, достъпът до Google+ беше възстановен.

Виж още: Русия заплаши да спре "Туитър"

Те припомнят още, че когато от телекомуникационната администрация наистина желае да наложи цензура върху нещо, обикновено се ограничава до спиране на достъпа до определени профили, а не до цялата социална мрежа.

Блокирането на Google+ е поредната от серия операции на турските власти. Twitter и YouTube също бяха недостъпни в продължение на месеци, след редица обвинения в корупция, заради с видео материали на кюрдската сепаратистка организация ПКК, а турският министър-председател Реджеп Ердоган се беше заканил, че ще спре двата сайта.

Виж още: Как двата пола ползват социалните мрежи

Това не му се отдаде, след като Конституционният съд в страната разпореди, че спирането незаконно и достъпът до Twitter и YouTube беше възстановен.