Американското Централно разузнавателно управление показва солидни дози чувство за хумор в "Туитър".

ЦРУ направи един месец в социалната мрежа "Туитър" и по случая прие да отговори на няколко въпроса, зададени от техни последователи в социалната мрежа, пише "Индипендънт". Официалният хаштаг беше #twitterversary. Най-популярният отговор пък обиколи социалната мрежа, събирайки над 81 хил. харесвания и над 140 хил. ретуита. 

"Не, не знаем къде е Тупак."

Къде е местоположението на известният рапър (за когото легендите говорят, че всъщност не е убит в престрелка) очевидно е бил най-популярният въпрос към ЦРУ в този ден на свободните отговори.

Друг потребител пък попитал дали не може да му пратят паролата, понеже си я е забравил. Шегата към американското разузнаване е във връзка с множеството скандали за масово подслушване, което включва дори американски политици.

ЦРУ отговаря: Не, ние не знаем паролата ти, така че нямам как да ти я пратим.

Друг популярен въпрос е дали разузнаването набира сътрудници.

Популярната американска водеща Елън Дедженърс, която се възмущава, че ЦРУ не са я последвали в "Туитър". От там отговарят:

Съжаляваме, че не те последвахме, Елън. Но пък ако ни посетиш, може да си направим селфи.

Преди месец ЦРУ се сдоби с официален акаунт. Преди тях акаунт си направиха и ФБР, а президентът Барак Обама беше пионер сред политиците в използването на социални мрежи за кампанията си.