Фестивалът е с вход свободен и очаква всички меломани от 3 до 5 юли в Южен парк-2

Дългоочакваното от много меломани пето издание на фестивала А to JazZ започва този петък в Южния парк. В продължение на три дни, от 3 до 5 юли, там ще звучи най-доброто от световната и родна джаз сцена.

Входът е свободен, а фестивалната емоция ще допълват джемсешъни в късните вечерни часове и базар с млади артисти.

На 3 и 5 юли, след края на концертите, магията на джаза се пренася в Studio 5 с джем сешъни. Съставът, чиито импровизации ще чуем, включва Тодор Бакърджиев (тромпет), Георги Петров (пиано), Димитър Шанов (бас) и Емил Тасев (ударни) за 3 юли, а в неделната вечер: Теодор Петков (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Стефан Кожухаров (барабани). 

Виж още: Какво ще видим на втория и третия ден от A to JazZ

Освен разнообразна музикална програма, петото издание на A to JazZ Festival предлага на своите гости и базар с произведения на млади творци: нашумелите наскоро торбички Cyanoprom, шаловете нa Shevitza, аксесоарите на Kapaczka, както и работи на Ива Димитрова, Дени Георгиева, Taskore и др.

Базарчето е достъпно за всички от 16,30 ч. в петък и от 15,30 ч. в събота и неделя, а затваря заедно с края на програмата от всеки фестивален ден.

Входът за A to JazZ Festival 2015 е свободен. Фестивалът се осъществява с изключителната подкрепа на фондация "Америка за България" и с подкрепа от Министерството на културата. Събитието е част от Културния календар на Столичната община и под почетния патронаж на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Подробности около фестивала - на: www.atojazz.bg и www.facebook.com/atojazzfestival.

Източник: А to JazZ