Най-популярните автомобили сред жените може да се считат от някои потребители за твърде момичешки, но истината е, че те ​​са едни от най-практичните и икономични коли на пазара днес.

Ако се следват стереотипите може да се каже, че жените са по-малко информирани за автомобилите от мъжете, но статистиката за продажбите показва, че дамите са по-рационални в избора на автомобил от двата пола, пише "Ранкър".

На базата на над 8 млн. покупки на автомобили през 2011 г., TrueCar.com стига до извода, че докато мъжете лесно доминират при по-големите автомобили на пазара, както и при такива от висок клас, то жените искат по-малки коли, които "не харчат" много гориво, но на които могат да разчитат.

През 2011 г. най-много продажби на автомобили сред жените е реализирала марката Volvo S40. Nissan Rogue, Volkswagen Eos, Volkswagen Beetle и Hyundai Tucson са следващите марки, предпочитани от жените. Всяка от колите е практична и безопасна, и варира в ниския ценови клас от около 19 999 долара (новия Volkswagen Beetle) към висок клас от около 34 000 щатски долара (на Volkswagen Eos).

Сред тези, така наречени "момичешки коли", няма да видите огромни джипове, тежкотоварни камиони или корвети, които между другото са предпочетени 85% повече от мъже, отколкото жени. В същото време обаче със сигурност това са и най-грозните коли в света. 

Все пак жените май не се справят толкова зле с колите, поне при покупката. 

Източник: econ.bg