Нова телевизия вече ще разчита изцяло на вътрешна продукция за публицистичните си предавания

От тази есен предаванията на Сашо Диков и Люба Кулезич падат от екран от Нова телевизия, се разбира от прессъобщение на телевизията. 

За публицистични предавания телевизията вече ще разчита изцяло на собствена продукция. Проектите и на Диков, и на Кулезич са външни за телевизията и следователно ще бъдат свалени от ефир.

Размествания в ефира

Предвиждат се и промени в програмата. От седмицата след 31 август "Комбина", с водещи Лора Крумова и Галя Щърбева, вече е предвидено се излъчва в неделя - на мястото на предаването Дикoff. Съботно-неделният сутрешен блок "Събуди се" с водещ Мирослава Иванова пък е с нов начален час и удължена продължителност - на мястото на "На светло с Люба Кулезич".

"След като лидерството на най-силните носители на "Новини и публицистични предавания" на медиата вече е факт, Нова насочва усилията си върху публицистичните предавания, които от есента ще се правят изцяло с вътрешни ресурси. Това намерение бе оповестено от ръководството на медиата преди година и като резултат от него в есенната програмна схема на Нова ще настъпят известни промени", се казва в прессъобщението на Нова телевизия.

В седмицата след 31 август на екран отново ще се завърнат предаванията "Часът на Милен Цветков" и "На кафе".

Източник: Нова телевизия