Гръцката траш метъл банда обещава за концерта си на 23 февруари кървави рифове и тежък звук

Тежката музика на Балканите винаги е имала своите силни и значими банди и гръцката траш метъл група Suicidal Angels са една от тях. През 2017 г. пък можем да им се насладим на живо. Датата за шоуто, което е част от турнето в защита на новия албум на бандата - Division of Blood, е 23 февруари, а мястото на концерта - клуб Mixtape 5. 

Все пак бандата обещава сетлистът за концерта да включва и по-стари парчета от дискографията им от 2002 г. досега. 

Преди гръцките трашъри на сцената ще излезе българската банда Terravore, за да подгрее публиката с олд скул траш и дет метъл. 

Сформирана през 2001 г. като училищна банда от вокала Ник Мелисоргос, Suicidal Angels издават първото си демо United by hate. Две години по-късно обаче, след срещата на Nick с барабниста Орфеус Тцортцопулс, се ражда второто демо  Angels' Sacrifice, което дава силна заявка за намерията и амбициите на бандата да се развива. 

В следващите години Suicidal Angels свирят усилено и резултатите не закъсняват. През 2006 бандата подписва договор с калифорнийската компания OSM Records и започва записи по първия си албум Eternal Domination. Oт този момент нататък в биографията на бандата се нареждат редица концерти, турнета, музикални фестивали и албумите Sanctify the Darkness (2009), Dead again (2010), Bloodbath (2012), Divide and Conquer (2014), концертният албум Conquering Europe, както съвсем пресният Division of Blood. 

Това е второ идване за бандата в България, след като през 2012 г. подгряваха на Exodus отново в Mixtape 5. 

Част от турнето на Suicidal Angels е и българската банда Terravore. В музиката им лесно могат да бъдат усетени влиянията от банди катоSlayer, Sodom, Death, Sepultura и Megadeth. Момчетата свирят в неподправен стил и остават верни на олд скул траш метъл звученето. 

Промоционални билети на цена от 25 лв. могат да бъдат закупени до 31 декември 2016 в мрежата на Eventim.bg. След тази дата билетите ще се продават на цена от 30 лв.