Проектът на Васил Божков за възраждане на клуба върви с пълна сила

Спортният министър Красен Кралев коментира ситуацията с клубовете Левски и ЦСКА.

"В "Левски" нещата стигнаха до логичния си завършек. След дълго управление и след невъзможност да продължи да управлява Тодор Батков се оттегли. Има нови собственици, има нови шансове пред "Левски"", каза Кралев пред Би Ти Ви .

Според него не би трябвало да има притеснения за клуба. "Засега виждам нови спонсори, нови инвеститори, които заявяват ясното си желание да развиват "Левски" в добра посока", посочи още той.

Не трябва да се допуска да има два отбора ЦСКА

"Не би трябвало да се допуска да има два клуба с името ЦСКА. Това е работа на Футболния съюз", коментира другата голяма тема в българския футбол той.

"Към днешна дата имаме заявление от господин Ганчев, че става съдружник на господин Инджов в ЦСКА. Това е дружеството, което изпадна в неплатежоспособност и бе с отнет лиценз", потвърди Кралев.

Питайте господин Ганчев дали ще плати дълговете. Влизането му в това дружество значи, че взима активите и пасивите на дружеството, каза Кралев.

Търгът за марката ЦСКА ще е на 3 юли. Началната цена е 3 680 360 лева, отбеляза още спортният министър.

Виж още: Пенев: Има само един ЦСКА - този, в който аз съм играл

Планът на Божков върви с пълна сила

Междувременно стана ясно, че планът на Васил Божков за изграждане на европейски ЦСКА вече върви с пълна сила. Вчера бизнесменът и съдружниците му са регистрирали новото дружество ЦСКА (София).

Това на практика означава, че хората, които са ангажирани с превръщането на червените в модерен европейски клуб, са сериозни и те нямат намерение да се отмятат от обещанията, дадени на феновете преди десетина дни.

Шефът на "Нове холдинг" и останалите бизнесмени, които ще участват в проекта, ще инвестират 30 млн. лв. през следващите 5 години в базите и детско-юношеската школа. Отделно ще се финансира подобаващо и представителният тим, който трябва да възвърне позициите си на гранд в родното първенство.

Вече се знае, че новото дружество ще бъде оглавено от Цветомир Найденов.

За повече новини от света на спорта четете Football24.bg

Източник: Football24.bg, Би Ти Ви, "Спортал"