От 7 до 13 март зимният фестивал отново става сборен пункт за фенове на зимните спортове и меломани от цяла Европа и света

Фестивалът за електронна музика "Хоризонт" (Horizon Festival) се завръща в Банско за трети път, от 7 до 13 март. 

В рамките на една седмица гостите на курортното градче могат не само да се насладят активно на пистите, но и да чуят на живо над 80 изпълнители от международната хаус, техно, хип-хоп и реге сцена, между които Moodymann, Submotion Orchestra, Ben UFO, KiNK, Move D, диджей EZ и др.

Horizon Festival 2015 вече попадна в редица класации:

Топ 5 на бутиковите фестивали, съставен на Pulse Radio, Best Overseas на Британските фестивални награди, Топ 10 фестивали през март според Resident Advisor и Best Indoor Festival на Европейските фестивални награди.

Амбициозният проект, който вече е подготвил третото си издание, печели публиката със специфична атмосфера и разнообразна музикална програма, съчетана с възможността за зимна ваканция. 

Програмата за дните и вечерите е разпределена на повече от 20 места,

като освен най-добрите клубове и барове в града, домакини на електронния саунд ще бъдат още таен планински хотел, сцена насред гората, средновековна банкетна зала, панорамна тераса и индустриално подземно хале.

На различните сцени се качват утвърдени имена от съвременната електронна музика, сред които се открояват

хаус и техно легендата Муудиман,

най-успешният българин в бранша KiNK и британският талант Бен UFO.

Сред гостуващите диджеи е номер 1 в "геридж" жанра според сп. "Миксмаг" - EZ, реге стилът е поверен на Congo Natty и Mungo's Hi-Fi, а концертната програма включва Submotion Orchestra плюс соул и арендби сензацията Fatima с Eglo Band.

Към всички тези имена се присъединяват Egyptian Lover, Move D, Pearson Sound, Fliptrix, Ant TC1, Foreign Concept и редица други

обещаващи изпълнители от ъндърграунд сцената

Horizon Festival 2015 кани всички фенове на музиката и зимните спортове да прекарат цяла седмица, наситена с много каране, музика и настроение. Най-големите ентусиасти могат да закупят своя

Full Pass билет за целия период на фестивала на цена 100 лв.,

а за останалите има четиридневни билети за първата (6-9 март) или втората (10-13 март) част от седмицата на цена 60 лв. Билети се продават в мрежата на Eventim.bg и Boardshop.

Имате възможност да се включите в томболата за пропуск, който дава достъп до всички събития на фестивала, ако отговорите правилно на следния въпрос:

През коя година се състоя първото издание на Horizon Festival?

а) 2012

б) 2013

в) 2014

Отговаряйте в полето за коментари по-долу, с истинския си "Фейсбук" профил.

Чрез томбола изтеглихме един от вас, който е отговорил правилно на въпроса по-горе.

Печелившият: 

1. Стефан Асенов