Немското чудо на техното изпраща януари с грандиозно парти в столичния клуб

Последният януарски петък, 30-и, е специален за последователите на техномузиката, защото зад пулта в "Ялта" се качва живата легенда Крис Либинг. Преди него нощта започва с eдин от резидентите на клуба Павел Черников

Във втората зала пък легендарният Ради - първият роден диджей, подгрявал Крис Либинг, - ще върне технофеновете в славните години между 1993-та и 2003-та.

Вече над 20 години германецът заема водещо място на електронната денссцена - като диджей, продуцент, радиоводещ с над 200 хил. слушатели на месец и двигател на лейбъла CLR.

Немската сензация изгрява в средата на 90-те със специфичния "шранц" (schranz) саунд, който съчетава твърди и бързи звуци. През годините той не спира да изследва различните музикални стилове, но остава верен на технокорените си.

Либинг е и сред първите, приветствали дигитализирането на музиката. Именно манипулацията на индивидуалните елементи в реално време прави сетовете му толкова вълнуващи.

Първият му албум Evolution добива популярност за отрицателно време и му спечелва място на резидент в Cocoon, на Ибиса, където дерзае цели четири последователни сезона. Оттам тръгват и редовните му участия в най-реномираните електронни фестивали, сред които Тime Warp, Awakenings, Exit и Love Parade.

Днес Крис Либинг е отново на гребена на техновълната - точно толкова, колкото е бил и през 90-те, а феновете му могат да се убедят лично в това на 30 януари.

Билети - в мрежата на "Ивентим" и Yalta Club на цена 30 лв.

Или можеш да спечелиш двойна покана за партито, ако отгатнеш на колко години е Крис Либинг:

а) 36

б) 46

в) 56

Отговаряйте в полето за коментари по-долу (с истинския си "Фейсбук профил). 

Победител в играта е Dobroslava Ilieva, която отговори правилно на нашия въпрос.