Шестото издание събира водещи имена в жанра, които дебютират пред многохилядната публика на техно фестивала

Великден вече отмина, но великденският техно фестивал Solar Easter Trinity предстои - на 5 май (петък) на вече познатото място - "Интер експо център". За шести пореден път организаторите предлагат първокласен подбор от участници, който включва някои фаворити на феновете плюс имена, гостуващи за първи път у нас. Диджеите, които излизат в двете зали, са Дъбфайър, Джоузеф Каприати, Pan-Pot, Лусиано и Соломун.

Фестивалът се смята за най-важната дата в техно календара у нас и едно от най-известните електронни събития на Балканите. Миналата година двете зали събраха почти 5000 посетители в двете зали, което беше рекорден брой от създаването му през 2012 г. насам. Въпреки значителното си разрастване фестивалът успя да запази своята непринудена и приятна обстановка, както и разнообразната електронна музика.

Тази година очакваното парти се завръща с по-силна от когато и да било селекция. Първият обявен хедлайнер за 5 май, който дебютира на Solar Easter, е Dubfire. Иранецът е абсолютен любимец на българската публика и завръщането му е логично, като се имат предвид спомените за изминали партита с негово участие.

Основен акцент на вечерта е и емоционалното техно, поднесено с усет и заразителна енергия от Joseph Capriati. Той е неразделна част от почти всички световни фестивали и беше въпрос на време да бъде включен в програмата на Solar Easter, обясняват организаторите.

Сред гостите на фестивала е и берлинското дуо Pan-Pot, което оправда очакванията на миналогодишното издание с мощен звук и визуални ефекти.

Голямата изненада тази година е участието на Luciano - един от пионерите на латиноамериканската електронна сцена. Създателят на Cadenza Records гостува у нас за първи път, което предизвика сериозно вълнение във фестивалните среди - колкото и обявяването на последния хедлайнер Solomun. Той се качва на сцената на Solar Easter, за да представи за пръв път модерното си хаус звучене пред българска публика.

Част от програмата са и българските представители на качествената електронна музика у нас, резидентите на клуб "Ялта" Любо Урсини и Филип Черников.

Удоволствието от фестивалите обаче се простира отвъд пределите на музиката. И тази година партньорите от Mastercard обещават да осигурят безценни мигове за феновете на техното - всички техни картодържатели могат да използват своята Mastercard, за да плащат безконтактно във ВИП зоната на Solar Easter Trinity и на специалния MasterBar с ексклузивни коктейли, забъркани от някои от най-добрите бармани в София.

От Mastercard са приготвили и допълнителни изненади по време на фестивала, затова организаторите призовават да не забравяте да носите своята безконтактна карта Mastercard - не се знае кога ще бъдете изненадани.

Билетите за Solar Easter Trinity 2017 може да намерите в OMV, The Mall и в мрежата на Eventim.

Събитието във "Фейсбук" - https://www.facebook.com/events/330361084015252/

Източник: Yalta Club