Устройството, което излиза на пазара тези дни, е с четириядрен процесор и 4,7-инчов диагонал на екрана

От другата седмица започват продажбите на първия смартфон с марка "Правец", обявява пред Клуб Z Бойко Вучев, който се опитва да възроди някогашния символ на научнотехническата мисъл от епохата на развития социализъм. Преди две години той успя да регистрира търговската марка, след като се оказа, че никой не държи правата върху нея след краха на "Микропроцесорна електроника". 

Както и при другите продукти с марка "Правец" (лаптопи, настолни компютри и други), и в новия смартфон българското ще се изчерпва основно с името. Устройството е сглобено в Тайван.

Виж още: Легендата се завръща. Първият лаптоп "Правец-64M"

Смартфоните "Правец" са изработени по наше задание с идеята да предложим устройство с добри характеристики на ниска цена, обяснява Вучев. Той разяснява, че устройството ще е с четириядрен процесор "Куалком Снапдрагон", а флашпаметта - от 8 зо 32 гигабайта.

"Диагоналът на екрана е 4,7 инча, а тестовете ни показват, че батерията е достатъчно издръжлива. Освен това е и лек - тежи едва 100 грама", обяснява Вучев.

Той разкрива и цената на устройството. Първият смартфон "Правец" ще се продава на цена 169 лв., която според Вучев е без аналог сред продаваните у нас модели със сходни характеристики.

Виж още: Най-евтиният смартфон струва под 7 лева

Източник: ClubZ.bg