Легендарната Джана Нанини идва у нас с турнето си Hitstory (видео)

На 60-годишна възраст своя първи концерт у нас изнася италианската певица Джана Нанини. Тя стана световноизвестна, когато с Едоардо Бенато изпълниха химна на футболния мондиал през 1990 г. Un'estate italiana (Едно италианско лято), написан от Джорджо Мородер.

На 26 април 2017 г. грандамата на италианския рок кани в зала 1 на НДК всички свои български фенове за почти тричасов концерт, включващ само най-големите й хитове от всички нейни 26 албума.

Певицата, която е родена на 14 юни 1956 г. в Сиена, Италия, е учила пиано в Лука, а след това и композиция в Милано. През 1994-та обаче завършва философия в университета на родния си град.

Година по-късно участва в протест, организиран от "Грийнпийс" пред френското посолство в Рим срещу решението на френското правителство да провежда ядрени опити на атола Муруроа.

Преживява два тежки аборта, но в крайна сметка ражда, когато е на цели 57 години - и споделя: "Майчинството е нещо божествено, дава ти невероятни сили, повдига духа ти и предишните проблеми изведнъж ти изглеждат нищожни".

Въпреки грижите за дъщеричката си, италианската звезда и за миг не спира да работи. "Имам късмет, че домът ми се намира до студиото и винаги има кой да наглежда Пенелопе, когато работя", обяснява звездата, за която папа Бенедикт XVI признава, че е любимата му изпълнителка наред с Ерос Рамацоти.

Билетите тръгват в продажба на 7 декември и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и мрежата на "Ивентим" в цялата страна на цени от 40 до 100 лева.

Източник: Key Events & Communication