Оказва се, че поне два дни от седмицата сме непродуктивни и не вършим работа

Лято е, горещо е, а вие сте в офиса и се чудите защо работата нещо не върви и всичко, в което иначе сте факири, едва крета. Има причина за това. Всъщност даже не една, а поне шест. 

Според направеното проучване от компанията HSS Hire, проведено сред 2000 офис служители, повечето от тях чувствали преумора на работното място най-малко 2 дни седмично, пише британският в. "Метро".

Така се оказва, че работещите в офис служители са продуктивни само три дни в седмицата, а през останалото време просто вършат нещо, колкото да не е без хич. Проучването показало, че времето за ефективна работа може да се срине до 2,5 дни седмично, ако навън е много топло.

Виж още: 10 съвета как най-добре да разпределяме времето си

Като най-честа причина да сме непродуктивни на работното си място е недоспиването, показват данните. Липсата на качествен сън ни прави отпуснати, мързеливи, разсеяни и като цяло - неработоспособни. Или поне не в пълен потенциал. 

В класацията следват топлото време и обкръжението на разсейващи колеги.

Проблеми със справянето с високотехнологичното оборудване в офиса също създават главоболия на служителите. Ниската производителност се обяснява от глада и невъзможността да се обядва на работното място, както и от препиване предишния ден.

70% от анкетираните пък доверили, че са имали дрязги в службата относно това колко топло или студено трябва да бъде в офиса.

Виж още: 10 доказателства, че лично сме убили продуктивността си

При един средностатистически работен ден във Великобритания 15 минути се посвещават на клюките. 14 минути били пропилявани в сърфиране в интернет, нямащо нищо общо със служебните задължения. 8 минути били посвещавани дневно на приготвянето на чай и кафе за колегите.

Петък се оказал най-ниско производителният ден във Великобритания, а най-продуктивният- вторник.

Източник: metro.co.uk