Няколко полезни съвета, които биха ви помогнали да свалите излишните килограми, натрупани около празничните трапези

Празниците минаха и ни оставиха приятни (или не дотам) спомени. Освен тя е доста вероятно да са останали и няколко допълнителни натрупани килограма. Наистина приятно е да похапваш обилно в компанията на семейство и приятели, но всяко нещо има своя край и най-често едно от новогодишните ни обещания е да свалим натрупаните тлъстини. 

Британският в. "Индипендънт" предлага шест лесни стъпки, които ако следвате редовно, биха ви помогнали да се отървете от натрупаните по празниците излишни килца:

1. Поддържайте дневник с изядената през деня храна

Това ще ви помогне в две посоки: първо, ще ви подсети преди колко време сте яли за последно, и второ - ще ви даде представа какво количество храна изяждате. Така по-лесно ще контролирате какво и кога ядете, което от своя страна ще ви улесни при свалянето на килограмите.

Виж още: Храни, които ускоряват метаболизма ни

2. Пийте повече течности

Повечето диетолози съветват да изпивате по чаша вода, когато ви се прияде. Често жаждата се бърка с глад. Също така добре би било да замените калоричните напитки (сокове, сладки напитки, алкохол и т.н.) с вода. А като цяло ако искате да намалите теглото си, трябва да забравите за газираните напитки. 

3. Изхвърлете и захарта

И без това в повечето полуфабрикати, които консумираме има вече добавена захар. Постарайте се да ограничите сладкото и най-вече рафинираната захар. Ако ви се прияде нещо сладичко, яжте плод или малко мед. Ако успеете да намалите сериозно количеството захар, което приемате, ще се почувствате много по-енергични. 

Виж още: 5 напитки, които помагат за сваляне на теглото

4. Повече движение

Постарайте се да се движите повече. Добра идея в случая са приложенията, които изчисляват броя на стъпките. Здравните експерти съветват да се ходи енергично поне по 30 минути на ден. Ако искате по-бърз и видим ефект - започнете и да тренирате. 

5. Използвайте стълбите, вместо асансьора

Отново движение и натоварване на организма, което изразходва калории и тренира издръжливостта ви. 

6. Спете повече

Според изследователи от университета в Пенсилвания, сънят играе важна роля за килограмите. Достатъчно е да не спите само няколко нощи, за да натрупате излишни килограми.

Виж още: За да сте в перфектна форма

Източник: "Индипендънт"