Да отслабнете е лесно, но е трудно да задържите килограмите си.

Американски учени са провели изследване сред 3000 души, загубили трайно около 10% от теглото си за период от 10 години. Оказва се, че някои навици се повтарят при всички тях. Ето кои са те:

1. Не гледайте таблици и мерни единици.
Ако не следите таблицата, в която да отбелязвате колко точно килограма и за колко време сте ги загубили, ще се чувствате много по-добре. Илюзия е, че така контролирате теглото си по-добре и следите промените в тялото си. Опитайте се да се пъхате в тесните си дънки от време на време, правете си снимки през различни периоди, качвайте се на кантара, измервайте талията си, но не си водете записки и не се опитвайте да се впишете в някаква скала или категория. Това наистина работи. Изброените неща ще ви помогнат да забележите кога сте започнали да наддавате и да вземете мерки навреме.

2. Преяждането.
Ядете повече, когато сте под емоционално напрежение. След като веднъж сте загубили теглото си, много бързо може да се самозабравите и да се върнете към големите порции. Помнете, че това ще ви върне и старите килограми. Балансът е най-добрият приятел на здравословния начин на живот.

Вижте още: Диетата на Виктория Бекъм

3. Пренебрегвате упражненията.
Тялото винаги прави едно от тези две неща – качва мускулна маса или я губи. Целта е да се лишите от няколко килограма не означава, че трябва да спрете да работите за натрупване на мускулна маса. Редовните упражнения регулират хормони, което позволява на тялото лесно да се съпротивлява на задържането на излишните килограми.

4. Консумирате прекалено много мазнини.
Докато продължавате да се храните с прекалено много авокадо, защото смятате, че то е здравословно, няма как да се справите с килограмите. Научете се да правите разликата между добрите и лошите мазнини и открийте баланса между двете. Това е ключът към поддържането на идеалното тегло.

Вижте още: Диетата на Деми Мур

Източник: dailyknowledge.eu