Главната героиня в новата реклама на Nike под заглавие Unlimited Youth (Младост без граници) е монахиня и спортен ветеран

Спортните артикули не са само за топспортистите и шампионите, а и за аматьори, които практикуват масов спорт - а техните истории могат да са не по-малко вдъхновяващи.

Затова звезда в най-новата реклама на Nike e сестра Мадона Бюдър, 86-годишна състезателка по триатлон, който комбинира плуването, бягането и колоезденето.

Тя започнала да тича едва на 48-годишна възраст, а след това започнала да практикува останалите два спорта и на 55 се впуснала в първия си триатлон - на Хаваите, където посетила семинара на свещеник, пропагандиращ бягането като начин за хармонизиране на ума, тялото и душата.

Виж още: Nike (р)еволюцията в обувките за бягане

Физическата си издръжливост отдава на факта, че се вслушва в тялото си и поддържа положителна нагласа. Ако мислиш позитивно, може да превърнеш дори негатива в позитив. Съветът й към по-младите спортисти: "Всяка една малка крачка прави маратон".

На 86 в актива й вече има над 370 старта, 45 от които във формат Ironman (Железен човек): 3,9 км плуване, 180 км колоездене и маратон - 42 км.

На 75 американската монахиня става най-старата жена в състезанията от веригата, а на 82 поставя рекорд като най-възрастния триатлонист в "Айрънмен" стартовете. Оттам получила и прякора си Iron Nun (Желязната монахиня).

Видео: Най-старата танцьорка на акробатична салса

Сблъсквала се е с множество препятствия - фрактури и всевъзможни други проблеми, но твърди: "Единственият неуспех е да не опиташ, защото самото усилие, което си положил, е вече успех."

Задкадровият глас е на актьора Оскар Айзък ("Междузвездни войни: Силата се пробужда", "X Men: Апокалипсис", "Истинският Люин Дейвис"), а кадри със сестра Мадона има и в предишната реклама на Nike от тази кампания, която събра настоящи и бъдещи спортни звезди под заглавие Unlimited You.

В близо 3-минутното видео се мяркат също баскетболистите Арън Гордън, Кевин Дюрант и Зак Лавин, спринтьорите Инглиш Гарднър и Су Бинтян, бейзболистът Джанкарло Стантън, бегачът на дълги разстояния Мо Фара, футболистът Неймар, скейтбордистът Найджа Хюстън, тенисиската Серена Уилямс.