"Физрук", "Екатерина" и "Однажды в Ростове" са сред лауреатите на тв наградите ТЭФИ

"Мутра по заместване" (Физрук), който върви у нас по Би Ти Ви комеди, беше обявен за най-добрия руски ситком при раздаването на тв наградите ТЭФИ 2015.

Комедийният сериал, в който Дмитрий Нагиев играе учител по физическо, пребори конкуренцията на другата му хитова поредица - "Кухня", чийто шести сезон се снима в момента.

Виж още: Музиката от сериала "Кухня" - 13 любими парчета

Третото номинирано заглавие в категорията "Ситком" беше "Последний из Магикян", който проследява живота в едно руско-арменско семейство и грижите им покрай липсата на мъжки наследник и продължител на фамилията.

Още една тв изява на Нагиев попадна сред отличените в категорията "Развлекателни предавания" - руската версия на "Гласът" (Голос), на която е водещ. Самият той се състезаваше и за персоналния приз при водещите на шоупрограми, но там номер 1 си остава Иван Ургант от "Вечерний Ургант".

С ролята си в "Мутра по заместване" Нагиев имаше и актьорска номинация, но там тв академията предпочете Богдан Ступка от криминалната драма "Однажды в Ростове" (Навремето в Ростов), създадена по действителни събития от годините на СССР.

Актьорът, който почина на 70-годишна възраст, играе бащата на главната героиня, майстор от завода в Новочеркаск, където през 1962-ра избухват протести...

При актрисите победителка стана Юлия Ауг в поддържащата роля на руската императрица Елисавета Първа, свекърва на бъдещата Екатерина Велика (Марина Александрова).

Сериалът й "Екатерина" спечели титлата и при сериалите, излъчвани в праймтайма, където се конкурираше с "Однажды в Ростове" и "Чернобыль: Зона отчуждения", който е посветен на АЕЦ аварията през 1986 г., но от днешна гледна точка.

Една от двете скорошни продукции за Екатерина II (наред с "Великая", където в главната роля е Юлия Снигир), "Екатерина" е амбициозна историческа сага, която разказва за немската принцеса София-Фредерика-Августа фон Анхалт-Цербст преди превръщането й в най-дълго управлявалата владетелка на Русия.

Източник: Bulevard.bg