"Аз преди теб", по едноименния роман от Джоджо Мойс, е с Емилия Кларк и Сам Клафлин в главните роли

Луиза "Лу" Кларк (Емилия Кларк) живее в застинало във времето градче в английската провинция. Без никаква ясна посока за бъдещето, 26-годишната особнячка сменя работните места като носни кърпички, за да поддържа финансово семейството си.

Жизнерадостната ѝ природа е подложена на изпитание, когато започва най-новата си работа в местния "замък", където е наета за болногледачка и компаньон на Уил Трейнър (Сам Клафлин) - заможен млад банкер, прикован на инвалидна количка след трагичен инцидент.

Той вече не е авантюристът, какъвто е бил преди, и се е предал напълно - докато Лу не решава да му докаже, че животът си заслужава да се живее. Двамата се впускат в низ от приключения и откриват, че животът - и чувствата им - се променят по начин, който не са очаквали...

Това е сюжетът на романтичната драма "Аз преди теб", по кината у нас в първите дни на лятото. Режисьорка е 30-годишната Теа Шарок, за която това е дебют на големия екран въпреки опита й от театъра и тв адаптацията на "Хенри V" с Том Хидълстън.

Филмът със звездите от сериала "Игра на тронове" и поредицата "Игрите на глада" е екранизация по едноименния роман от Джоджо Мойс (2012), издаден и на български.

Английската журналистка е двукратен носител на наградата за романтичен роман на годината с други две свои книги, като "Последното писмо от любимия" (2011) също е позната у нас.

Броени дни преди премиерата на филма издателство "Хермес" пуска и продължението "След теб".

Във филма участват още един актьор от "Игра на тронове" - Чарлз Данс, а също Джена Коулман (сериала "Доктор Ху"), Матю Луис (Невил Лонгботъм във филмите за Хари Потър), Брендан Койл ("Имението Даунтън").

Сценаристи, заедно със самата писателка, са Скот Нойщадър и Майкъл Уебър ("Вината в нашите звезди").

В саундтрака са включени песни на Imagine Dragons, Ед Шийрън, The 1975, Джеси Уеър, Джак Гарат, Cloves и X Ambassadors с тяхната Unsteady (Erich Lee Gravity Remix) - версия със симфоничен оркестър на втория сингъл от дебютния им албум VHS, с клип, който съдържа още кадри от филма.