За ставите

Реставит макс подобрява ставните функции и устойчивостта на ставите, облекчава болките при дегенеративни, възпалителни заболявания на ставите, травми на опорно-двигателната система, защитава, подхранва и възстановява хрущялната тъкан.

Комбинацията между D-глюкозамин, хондроитин сулфат и МСМ допринася за обновяване на износената или увредена хрущялна тъкан в ставите, връзките и сухожилията и облекчава болката.

D-глюкозамин сулфат - най-чистата форма на глюкозамин, съдържаща 99% от ефективното вещество.

Проучвания доказват, че благодарение на ниското си молекулно тегло, d-глюкозамин сулфат се абсорбира почти изцяло в тъканите (степен на абсорбция 98%) и прониква изцяло в засегнатите стави. Стимулира производството на синовиална течност в ставните капсули и регенерацията на увредената хрущялна тъкан. По този начин синовията може отново да изпълнява буферната си функция и триенето между костните краища намалява.

Хондроитин сулфат - осигурява достъпа на колаген и глюкозамин до най-нужните места в организма.

МСМ (метилсулфонилметан) - източник на сяра, от значение при формирането на кератин, колаген и еластин, които дават гъвкавост, тонус и сила на мускули, кости, стави, вътрешни мембрани, кожа, коса и нокти.

Реставит макс има противовъзпалителен и антиоксидантен ефект, като намалява болезнеността и спазмите на мускулатурата както при възрастни хора, така и при спортисти.

Съдържа още:

Босвелия (босвелична киселина) - вещество с противовъзпалителен ефект.

Куркума - инхибира освобождаването на медиатори на възпалението (цитокини като TNF, IL-1,IL-6), което прави възможна реактивацията на възстановяване на хрущяла с помощта на хондроцити. Бързо намалява симптомите и води до прекратяване процеса на хрущялна дегенерация.

Клинични проучвания доказват антиревматоидното и противовъзпалително действие на куркумина:

- Антиревматоидно действие: значително подобрение на симптомите при 18 пациенти с ревматоиден артрит, подобни на тези при приема на фенилбутазон.

- Противовъзпалително действие: по-добър ефект от фенилбутазон и плацебо, намаление на постоперативни възпаления при 45 пациенти.

Източник: Nie-jenite.bg