Българинът се е възстановил от контузията си и е готов отново да се бие

Кубрат Пулев се завръща на ринга на 26 септември. Това бе обявено на специална пресконференция, като на нея стана ясно, че мачът на най-добрия български боксьор ще се играе в 12-хилядната зала "Макс Шмелинг Хале" в Берлин, а самото събитие е част от боксовата гала-вечер по случай 35-годишния юбилей на промоутърската компания "Зауерланд", която представлява Пулев.

Пулев вече се готви за мача в Берлин, където се подготвя усилено за предстоящия мач под ръководството на опитния Ули Вегнер. Немският специалист официално бе обявен за новия треньор на българина през февруари тази година

Очевидно контузиеният глезен на българина се е оправил и сега той се готви да излезе на ринга. Съперникът му за мача на 26 септември се очаква да стане ясен в близките дни.

На 26 септември 1980 г. в Кьолн Вилфрид Зауерланд - основател на едноименната компания, провежда първата си боксова профисреща в Кьолн. 

"Боксът бе хоби, което прерасна в страст. Тази страст ме изгаря и до днес", обяви Зауерланд-старши на пресконференция в Берлин в понеделник..

Към момента Кубрат Пулев запазва четвъртото си място в световната ранглиста в тежка категория за професионалисти и в последното ѝ издание с 20 победи и 1 загуба. 

BoxRec подрежда българина под №4 сред най-силните боксьори на планетата. Първи продължава да е Владимир Кличко (Украйна, 64-3), втори е Александър Поветкин (Русия, 29-1), трети е Тайсън Фюри (Великобритания, 24-0).

Източник: Sportal