Кои зодиакални знаци дават най-голям шанс детето ви да се роди гений

Науката в голямата си част не възприема астрологията насериозно, тъй като няма никакви доказателства, че разположението на планетите в момента на раждането ни има влияние върху характера и възможностите ни.

И все пак един психолог е на мнение, че има връзка между това под какъв зодиакален знак се раждат децата и процентът на гении. Според Марк Хамилтън и неговото изследване, публикувано в списанието Comprehensive Psychology, има пряка статистическа връзка сезонът на раждане и чертите на дадена личност, които позволяват на различните зодии да се използват за оценка на личностните качества, пише "Дейли мейл".

Според Хамилтън различните зодии са удобни за запомнянето на закономерностите. Освен това той успява да изведе под знака на кои зодии чисто процентно се раждат най-много гении.

Въз основа на задълбочено изучаване личностните характеристики на триста известни личности от шоубизнеса, литературата, науката и политиката, психологът стигнал до заключението, че датите са разпилени из календара, но групирани в определени месеци от годината. 

Кои са зодиите с най-много гении

Преобладаващата част от знаменитостите се раждат в периода от декември до март или т. нар. мокри месеци. Това означава, че хората, родени под знака на Стрелец, Козирог, Водолей и Риби, имат най-голям шанс да се родят истински гении.

Всички тези зодии се характеризират с нервност, мечтателност, склонност към шизофрения, изолираност от света и креативност. 

Теорията на Хамилтън, разбира се, среща и доста критици. Те са на мнение, че взаимовръзката, изтъкната от психолога може да бъде обяснена и с редица други фактори като един от тях е нивото на раждаемост в различните сезони и месеци. 

Виж още: Грозният почерк - знак за гениалност?

Той, от своя страна обаче, е твърдо решен да намери по-сериозни доказателства за правотата на теорията си, като започва мащабна съпоставка на рождените дати с характерите на сериозен брой хора, родени през последните няколко века.

Източник: "Дейли мейл"