Бившата "Мисис България" от Варна вече е задържана и обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост

Има събрани доказателства, че Анита Мейзер е причинила смъртта на съпруга си Николай, обяви говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров, цитиран от "168 часа". Тя е задържана за 72 часа, като предстои да бъде внесено искане за оставането й в ареста.

На 52-годишната варненка, която представляваше страната ни на конкурса "Мисис Свят 2014" в САЩ, е повдигнато обвинение по член 124, ал. 1 от НК за убийство по непредпазливост чрез умишлено нанесена средна телесна повреда.

Видео: Коя е Анита Мейзер? Скандалната миска за себе си в "На кафе" при Гала

Николай Димов е бил удушен, няма прободни рани, стана ясно още на пресконференцията, дадена от местната прокуратура. Из Варна вече се разпространява версията, че културистът е издъхнал по време на екстремен секс, допълва седмичникът. 

Предишната нощ тялото на Николай Димов е намерено безжизнено в семейното жилище в морската столица. 40-годишният фитнес инструктор и спортист бил вързан със "свински опашки" приживе.

Анита Мейзер, за която това беше втори брак, твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч. през нощта, като оставила Николай пред жилищната сграда да говори с двама свои приятели, която тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът й вече не бил сред живите.

Престъплението е разкрито по "горещи следи" в рамките на 24 часа.

Вдовицата била отведена в полицията, където я разпитвали часове наред за изчистване на алибито. Според различни източници Анита давала противоречиви обяснения за случилото се в нощта на 13 срещу 14 август.

Вестникът цитира приятели на Николай, които са категорични, че той е сериозен мъж, с бизнес в САЩ, не е замесен в схеми и не е длъжник никому. По думите им Димов бил достатъчно силен и опитен, за да се остави да бъде вързан от чужди хора без съпротива.

Анита Мейзер с третия си съпруг Николай Димов на снимка от "Фейсбук" профила й, датирана към 2010 г. Двамата се женят година по-късно, а той е с над десетилетие по-млад от нея

Източник: в. "168 часа", пресцентър МВР