Британският престолонаследник призовава младите хора, които стават обект на тормоз заради своята сексуалност, да търсят помощ

Принц Уилям влезе в историята, като позира за корицата на британското гей списание "Атитюд", което цитира думите му, че никой не бива да бъде тормозен заради сексуалността си или по каквато и да е друга причина.

Престолонаследникът на британската корона е първият представител на кралския двор, който става лице на издание, насочено към хора с различна сексуална ориентация.

На вътрешните страници той призовава младите хора, станали обект на тормоз заради своята сексуалност, да търсят помощ - защото "никой не трябва да се примирява с омразата, която тези младежи са били принудени да понасят в живота си".

Новината за корицата беше оповестена в деня, когато херцогът на Кеймбридж се разписа в съболезнователната книга за жертвите на стрелбата в гейклуб в Орландо, щата Флорида.

Снимките са направени през май в двореца "Кенсингтън" в Лондон, след срещата на Уилям с група ЛГБТ активисти, които му разказали за тормоза и проявите на хомофобия, упражнени върху тях - и последиците за психичното им здраве.

Преди месец съпругата му, херцогиня Кейт, също се появи на корица в популярно списание. Тя стана лице на юбилейния брой по случай 100-годишнината на британския "Вог".

Във фотосесията, заснета от Джон Олинс още през януари, Кейт е облегната на дървената ограда пред ферма в графство Норфолк. Тоалетът от "Бърбъри" - тренчкот и бяла жакардова риза, - е в стил "провинциален шик", а шапката, осигурена от стилистите на изданието, е от винтидж магазина Beyond Retro.

Това беше първата подобна поява на Катрин, след като покойната й свекърва принцеса Даяна украси корицата на модната библия цели четири пъти.